040/756-710     info@bregarwines.si          Goriška brda
Follow us

Naša vina

Pri kletarjenju stremimo k ohranitvi posebnosti terroir-ja. Grozdje obiramo ročno, v majhne zaboje, tako da se ne poškoduje, nato začnemo s hitro predelavo. Vinifikacija belega grozdja se začenja s 24-urno hladno maceracijo, nato sledi rahlo stiskanje drozge. Mošt fermentiramo v inox posodah, delno pa v francoskih sodih. Dozorevanje poteka 6 mesecev na finih drožeh ob uporabi tehnike batonage, dvigovanja usedline. Ob koncu dozorevanja vina združimo in pripravimo za stekleničenje. Primerno hranjena zdržijo več let in s staranjem še nekaj časa zgolj pridobivajo na kvaliteti.

Vina odlikuje ravnovesje okusa, vonja, svežine, polnosti telesa in mineralnosti, ki pride še posebej do izraza v kombinaciji s kulinariko, pa naj gre za jedi tradicionalne kuhinje ali za kreacije vrhunskih kuharskih mojstrov. 

Chardonnay

Vino živahne rumene barve z zelenkastimi odtenki. Krepko na prvi pogled, ko so njegove srage kot prikovane na kozarec. Na nosu izrazito sadno obarvan z mešanico arom citrusov, jabolk, hrušk, fig ter nekoliko bolj eksotičnega ananasa in papaje, toda tudi cvetov jasmina, češenj in jabolk in zelišč. V ustih razkošen, topel, vseobsegajoč. Sadje postane marmelada, toda tu so še praženi lešniki, vanilja, kresilni kamen… Pookus prijeten, pretežno saden z dodatkom toplih začimb.

Idealna servirna temperatura je 12 do 14 °C.

Rumena rebula

Vino intenzivne barve suhega zlata. Mogočno vino že na prvi vtis, z mnoštvom srag, ki lenobno polzijo po steni kozarca. Cvetica omamno bogata, s poudarku na sadju in sušenih zeliščih, poletnem travniku in senu. Na okusu pride do izraza njena zrelost, uglajena resnobnost, ki jo podčrtujejo mehki tanini in izjemna mineralnost, skorajda že slanost. Alkohol in kislina se prijetni dopolnjujeta in ne dopuščata nobenemu, da bi prevladal, vendar se izjemna moč te rebule povsem razkrije šele v dolgem pookusu, ko se izza zastora pojavijo tople zaznave orehov, vanilje, ječmenovega sledu in celo kave, toda vse skupaj lepo zavito z všečen mineralni omot.

Idealna servirna temperatura 14 C do 16 ° C


Rumena Rebula

Rebula classic

Vino mladostno, slamnato rumene barve. Na nosu nežen poudarek limone in limete, ki se odlično prepletata s hruško in jabolko. V ustih se razkrije tipična briška mineralnost, lahkotnost in sadnost okusa, ki vse skupaj lepo poveže v prijetno sveže in harmonično vino. Odlično dopolnjuje morske sadeže, ribje jedi ali preprosto briško kulinariko. .

Idealna servirna temperatura 14 C do 16 ° C


Malvazija

Vino iskrive rumene barve s slamnato-zelenkastimi odtenki. Že počasno drsenje vinskih srag po steni kozarca obljublja bogato vino, pričakovanja pa še poveča cvetica, ki je prepričljivo vinska in nas spominja na dišeč cvetoč travnik, zrele bele breskve, agrume, zelišča, pečena jabolka s cimetom in vaniljo. V ustih se izkaže z razkošjem toplih tonov, sadnih kompotov, zlasti kutine, pa tudi z mineralnostjo in žgečkljivo harmonijo med alkoholom in kislino. Pookus je dolg in čist, s pečatom zrelega sadja. 

Idealna servirna temperatura je 10 do 12 °C.

Sauvignonasse

Vino iskrive slamnate barve z zelenkastimi odtenki. V raznoliki cvetici prevladujejo sadne note, med katerimi izstopa vonj po mandljih, v ozadju pa je cel travnik sredozemskih cvetic in zelišč. V ustih preseneti s svojim toplim značajem, ki mu botrujejo nežni okusi breskev, hrušk, marelic in cvetov kamilice, toda tudi nekoliko bolj travnata ostrina paprike, ki obenem z mandlji daje ton dolgemu pookusu.

Idealna servirna temperatura 12 do 14 °C.

Cabernet franc

Vino globoke, rubinasto rdeče barve. Tipična začimba črnega popra se odlično ujema z intenzivnim vonjem robid, rdečega ribeza in gozdnih jagod. Okus zelo saden, v kombinaciji mehkih, a hkrati zrelih taninov. Močna in polna struktura z dolgim pookusom. .

Idealna servirna temperatura 14 do 16 °C.